Usein kysytyt kysymykset

 

Miten voin asentaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen tutkimuksen alussa?

Sinun ei tarvitse itse ladata ja asentaa CoroPrevention-mobiilisovellusta tutkimuksen alussa. Asennatte sovelluksen yhdessä hoitajan kanssa, kun käyt ensimmäisiä kertoja tutkimuskeskuksessa.

 

Miten voin luoda tilin CoroPrevention-mobiilisovelluksessa?

Järjestelmä luo tilisi automaattisesti. Sinun ei tarvitse rekisteröityä millään tavalla.

 

Miten voin kirjautua CoroPrevention-mobiilisovellukseen?

Voit kirjautua CoroPrevention-mobiilisovellukseen syöttämällä tutkimustunnuksesi ja skannaamalla QR-koodin, jonka sait omalta hoitajaltasi paperille tulostettuna. Vaihtoehtoisesti voit kirjautua sisään käyttämällä tutkimustunnusta ja salasanaa. Tutkimustunnus ja salasana ilmoitetaan tulosteessa, jonka sait omalta hoitajaltasi tutkimuksen alussa.

 

Mitä teen, jos olen kadottanut kirjautumistietoni sisältävän tulosteen?

Jos kadotit tulosteen, joka sisältää kirjautumistietosi (tutkimustunnuksen, QR-koodin, salasanan), voit soittaa hoitajalle ja pyytää kopion tulosteesta sähköpostitse tai postitse. Jos muistat vielä tutkimustunnuksen ja salasanan, voit myös kirjautua sisään niiden avulla.

 

Mitä teen, jos olen kadottanut älypuhelimeni?

Jos kadotat älypuhelimesi, ota yhteyttä hoitajaan. Näin hoitaja voi varmistaa, että tietosi pysyvät turvassa ja että älypuhelimesi löytävä henkilö ei voi tarkastella henkilötietojasi. Sen jälkeen voit asentaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen uuteen älypuhelimeesi. Tiedot edistymisestäsi pysyvät tallessa. Voit jatkaa sovelluksen käyttöä siitä, mihin viimeksi jäit.

 

Voinko käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta useilla älypuhelimilla?

Voit käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta vain yhdellä laitteella (älypuhelin tai tabletti). Suosittelemme , että asennat sovelluksen laitteeseen, joka on mukanasi päivän aikana (esim. henkilökohtainen älypuhelimesi).

 

Mitä teen, jos minulla on uusi älypuhelin?

Jos haluat asentaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen uuteen älypuhelimeen, sinun on toimittava seuraavasti:

1.     Siirry älypuhelimellasi joko Applen App Storeen tai Google Play -kauppaan

2.     Etsi CoroPrevention-mobiilisovellus

3.     Lataa CoroPrevention-mobiilisovellus

4.     Kirjaudu sisään CoroPrevention-mobiilisovellukseen

Jos asennat CoroPrevention-mobiilisovelluksen uuteen älypuhelimeen, asenna myös Google Fit -sovellus (https://support.google.com/fit/answer/6075066?hl=en&ref_topic=6090404) tai Applen Terveys-sovellus (https://support.apple.com/en-us/HT203037). Ota myös käyttöön askelmäärän seuranta ja kirjaudu näihin sovelluksiin mielellään samalla sähköpostiosoitteella kuin vanhassa älypuhelimessasi. Vaikka vaihdat älypuhelinta, tiedot edistymisestäsi pysyvät tallessa. Voit jatkaa sovelluksen käyttöä siitä, mihin viimeksi jäit.

 

Jos sovelluksen asentaminen ei onnistu, voit soittaa hoitajalle ja pyytää häneltä apua.

 

Miten voin asentaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen uudelleen?

Jos haluat asentaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen uudelleen älypuhelimeesi, toimi seuraavasti:

1.     Poista CoroPrevention-mobiilisovellus älypuhelimestasi

2.     Siirry älypuhelimellasi joko Applen App Storeen tai Google Play -kauppaan

3.     Etsi CoroPrevention-mobiilisovellus

4.     Lataa CoroPrevention-mobiilisovellus

5.     Kirjaudu sisään CoroPrevention-mobiilisovellukseen

 

Jos haluat käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta, sinun on asennettava älypuhelimeesi myös Google Fit -sovellus (https://support.google.com/fit/answer/6075066?hl=fi&ref_topic=6090404) tai Applen Terveys-sovellus (https://support.apple.com/en-us/HT203037) ja otettava siinä käyttöön askelmäärän seuranta. Jos asennat CoroPrevention-mobiilisovelluksen uudelleen poistamatta Google Fit -sovellusta tai Applen Terveys-sovellusta, näitä sovelluksia ei tarvitse asentaa uudelleen. Jos kuitenkin poistit kaikki älypuhelimesi tiedot ja sinun on asennettava kaikki uudelleen, sinun on myös asennettava Google Fit -sovellus tai Applen Terveys-sovellus uudelleen, otettava käyttöön askelmäärän seuranta ja kirjauduttava näihin sovelluksiin mieluiten samalla sähköpostiosoitteella kuin aiemmin. Vaikka asennat sovelluksen uudelleen, tiedot edistymisestäsi pysyvät tallessa. Voit jatkaa sovelluksen käyttöä siitä, mihin viimeksi jäit.

 

Mitä sovellustoimintoja voin käyttää, kun minulla ei ole verkkoyhteyttä?

Kun olet offline-tilassa (eli kun sinulla ei ole verkkoyhteyttä), et voi käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta. Vain seuraavat toiminnot ovat käytettävissä, kun sinulla ei ole verkkoyhteyttä:

●     Saat Android-/iOS-muistutuksia lääkkeiden ottamisesta

●     Voit tarkastella lääkemääräyksen sisältävää PDF-tiedostoa (jos olet ladannut PDF-tiedoston ennen offline-tilaan siirtymistä)

●     Voit tarkastella lääkityssuositukset sisältävää PDF-tiedostoa näyttääksesi sen yleislääkärillesi (jos olet ladannut PDF-tiedoston ennen offline-tilaan siirtymistä)

 

Jos sinulla ei ole verkkoyhteyttä, kirjaa huolellisesti ylös kaikki asiaankuuluvat muutokset (esim. lääkemääräyksen muutokset), jotta voit kirjata nämä muutokset CoroPrevention-mobiilisovellukseen, kun verkkoyhteys on jälleen käytettävissäsi.

 

Voinko käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta kotimaani ulkopuolella (esim. lomalla)?

Voit käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta toisessa maassa. Muista päivittää älypuhelimesi kellonaika paikalliselle aikavyöhykkeelle, jotta saat muistutukset samaan aikaan kuin tavallisesti.

 

Käyttääkö CoroPrevention-mobiilisovellus muita sovelluksia?

CoroPrevention-mobiilisovellus käyttää askelmäärien seuraamiseen Google Fit -sovellusta tai Applen Terveys-sovellusta. Sen mukaan, mikä älypuhelimesi tyyppi on, älypuhelimeen täytyy asentaa vain joko Google Fit -sovellus tai Applen Terveys-sovellus:

●     Jos sinulla on iPhone-puhelin (iOS-laite), tarvitset Applen Terveys-sovelluksen, joka on oletusarvoisesti jo asennettu. Lisäksi sinun on varmistettava, että askelmäärien seuranta on käytössä (https://support.apple.com/en-us/HT203037).

●     Kaikissa muissa älypuhelimissa (Android-laitteet, esim. Samsung, Huawei, Xiaomi) tarvitset Google Fit -sovelluksen, joka sinun on asennettava Google Play -kaupasta. Lisäksi sinun on otettava käyttöön askelmäärien seuranta (https://support.google.com/fit/answer/6075066?hl=en&ref_topic=6090404).

 

Mikä on Google Fit?       

Google Fit on helppokäyttöinen sovellus, joka kerää päivittäisiä liikuntatietoja, jotka auttavat valvomaan terveyttäsi ja kuntoiluasi. Voit ladata Google Fit -sovelluksen Android- tai iOS-älypuhelimeesi. Google Fit -sovellus on pakollinen vain Android-laitteissa (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi), jotta voi käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta. 

 

Mikä on Applen Terveys-sovellus?    

Applen Terveys-sovellus on asennettu valmiiksi jokaiseen Apple-älypuhelimeen (esim. iPhone). Terveys-sovellus kerää terveystietoja iPhonesta, Apple Watchista ja muista (terveys- tai kuntoilusovelluksista), joita jo käytät. CoroPrevention-sovellus käyttää vain Applen Terveys-sovelluksen tallentamia askelmääriä. Huomaa, että Applen Terveys-sovellusta ei ole saatavilla Android-laitteille (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi).

 

Voinko käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta tabletilla?

Kyllä, voit käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta tabletilla, mutta suosittelemme, että asennat sovelluksen laitteeseen, joka on mukanasi päivän aikana.

 

Voinko käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta tietokoneella tai kannettavalla tietokoneella?

Ei, et voi käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta tietokoneella tai kannettavalla tietokoneella. Voit käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta vain älypuhelimella tai tabletilla.

 

Mitä teen, jos CoroPrevention-mobiilisovellus ei toimi?

Jos CoroPrevention-sovellus ei toimi, pysähtelee jatkuvasti tai ei reagoi, voit yrittää korjata ongelman eri tavoin:

●     Käynnistä älypuhelin uudelleen

●     Päivitä sovellus

●     Tarkasta sovelluksen käyttöoikeudet älypuhelimesi asetuksista

o   iOS-laitteessa sovellukselle täytyy antaa seuraavat käyttöoikeudet: sovelluksen päivitys taustalla, mobiilidata, kamera, valokuvakirjaston käyttö (lääkekuvia varten).

o   Android-laitteessa sovellukselle täytyy antaa seuraavat käyttöoikeudet: kamera, tallennustila, tiedostot ja media (lääkekuvia varten).

●     Vapauta älypuhelimen tallennustilaa

●     Asenna sovellus uudelleen

Jos mikään edellä mainituista ratkaisuista ei auta, voit ottaa yhteyttä hoitajaan. Hoitaja voi auttaa sinua ratkaisemaan ongelman.

 

Mitä minun pitäisi tehdä, jos en enää löydä CoroPrevention-mobiilisovellusta älypuhelimestani?

On mahdollista, että olet vahingossa poistanut CoroPrevention-mobiilisovelluksen älypuhelimestasi. Siinä tapauksessa sinun on asennettava sovellus uudelleen ja kirjauduttava sisään sovellukseen kirjautumistunnuksillasi.

 

Huomaa, että on myös mahdollista, että olet vahingossa poistanut vain aloitusnäytössä olevan CoroPrevention-mobiilisovelluksen pikakuvakkeen. Voit lisätä CoroPrevention-mobiilisovelluksen pikakuvakkeen aloitusnäyttöön kaikkien asennettujen sovellusten luettelosta.

 

Voinko käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta, kun minulla ei ole verkkoyhteyttä?

Vaikka sinulla ei olisi verkkoyhteyttä, voit silti käyttää CoroPrevention-mobiilisovellusta. Toimintoja, jotka ovat käytettävissä ilman verkkoyhteyttä, on kuitenkin vähän.

 

Miten voin poistaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen?

Helpoimmin CoroPrevention-mobiilisovelluksen voi poistaa seuraavasti:

1.     Avaa sovellusluettelo ja kosketa pitkään  CoroPrevention-mobiilisovelluksen kuvaketta

2.     Poista sovellus napauttamalla painiketta

3.     Vahvista, että haluat poistaa sovelluksen

 

Vaihtoehtoisesti voit poistaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen myös älypuhelimesi asetuksista.

 

Miten voin ottaa käyttöön esteettömyystoimintoja?

Esteettömyystoiminnot voivat helpottaa CoroPrevention-sovelluksen käyttöä. Jos haluat ottaa esteettömyystoimintoja käyttöön:

1.     Siirry älypuhelimesi asetuksiin

2.     Siirry esteettömyyteen

3.     Ota käyttöön esteettömyystoiminnot, joita haluat käyttää

 

Jos et löydä älypuhelimesi esteettömyystoimintoja, voit pyytää apua hoitajalta.

 

Mistä löydän lisätietoa CoroPrevention-mobiilisovelluksen toiminnoista?

Lisätietoa CoroPrevention-mobiilisovelluksesta on käyttöohjeissa. Löydät käyttöohjeet CoroPrevention-mobiilisovelluksen Tietoja-osiosta (eli oikeassa yläkulmassa olevasta kolmen pisteen valikosta). Jos haluat tutustua paperisiin käyttöohjeisiin, voit pyytää hoitajalta painetun kopion.

 

Mitä teen, jos en voi lisätä kuvaa CoroPrevention-mobiilisovellukseen?

Sinun täytyy antaa CoroPrevention-mobiilisovellukselle oikeus käyttää älypuhelimesi kameraa ja/tai galleriasovellusta. Voit antaa käyttöoikeuksia älypuhelimesi asetuksissa.

 

Mitä minun pitäisi tehdä, jos en saa Android-/iOS-muistutuksia CoroPrevention-mobiilisovelluksesta?

Voit ottaa Android-/iOS-muistutukset käyttöön CoroPrevention-mobiilisovelluksessa seuraavasti:

1.     Siirry älypuhelimesi asetuksiin

2.     Siirry ilmoituksiin

3.     Napauta CoroPrevention-mobiilisovellusta

4.     Ota ilmoitukset käyttöön

 

Miten voin päivittää CoroPrevention-mobiilisovelluksen?

Voit päivittää CoroPrevention-mobiilisovelluksen joko manuaalisesti tai automaattisesti. Suosittelemme ottamaan käyttöön automaattiset päivitykset.

Android-älypuhelinten (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi) ja iOS-älypuhelinten (iPhone) päivitysmenettely on hieman erilainen.

Manuaalinen päivitys:

Android-laitteet (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi):

1.     Avaa Google Play -kauppa

2.     Napauta Google Play -kaupan aloitusnäkymän oikeassa yläkulmassa olevaa Google-profiilikuvaketta

3.     Napauta ”Ylläpidä sovelluksia ja laitteita”.

4.     Vieritä, kunnes näet odottavat päivitykset ja julkaisutiedot. Jos CoroPrevention-mobiilisovellukselle on saatavilla päivitys, päivitä sovellus napauttamalla ”Päivitä”. Voit myös suorittaa kaikki saatavilla olevat päivitykset napauttamalla ”Päivitä kaikki”.

 

 

iOS-laitteet (iPhone):

1.     Avaa App Store

2.     Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta

3.     Vieritä, kunnes näet odottavat päivitykset ja julkaisutiedot. Jos CoroPrevention-mobiilisovellukselle on päivitys, päivitä sovellus napauttamalla ”Päivitä”. Voit myös suorittaa kaikki saatavilla olevat päivitykset napauttamalla ”Päivitä kaikki”.

 

Automaattinen päivitys:

Android-laitteet (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi):

1.     Avaa Google Play -kauppa

2.     Napauta Google Play -kaupan aloitusnäkymän oikeassa yläkulmassa olevaa Google-profiilikuvaketta

3.     Napauta ”Asetukset”.

4.     Napauta ”Yleiset”.

5.     Napauta ”Verkkoasetukset”.

6.     Napauta ”Päivitä sovellukset automaattisesti” ja valitse yksi seuraavista:

▪       Missä tahansa verkossa
Huomautus Operaattorisi saattaa periä datansiirtomaksuja

▪       Vain Wi-Fi-verkossa

▪       Älä päivitä sovelluksia automaattisesti

Huomautus Sinun on päivitettävä sovellukset manuaalisesti

 

iOS-laitteet (iPhone)

●     Siirry älypuhelimesi asetuksiin

●     Napauta ”App Store”

●     Ota ”Appipäivitykset”-toiminto käyttöön.

 

Ovatko CoroPrevention-mobiilisovelluksen päivitykset todella tarpeen?

CoroPrevention-mobiilisovelluksen päivitykset varmistavat yhteensopivuuden uusien Android-/iOS-versioiden kanssa, korjaavat virheitä ja tuovat käyttöön uusia ominaisuuksia. Siksi suosittelemme, että lataat CoroPrevention-mobiilisovelluksen päivitykset mahdollisimman pian.

 

Miten voin vaihtaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen kielen?

Et voi vaihtaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen kieltä. Kun lataat CoroPrevention-mobiilisovelluksen Google Play -kaupasta tai App Storesta, CoroPrevention-mobiilisovelluksen kieli asetetaan älypuhelimesi kielen perusteella.

 

Mitä tapahtuu, jos kirjaudun ulos CoroPrevention-mobiilisovelluksesta?

Kun olet kirjautunut ulos CoroPrevention-mobiilisovelluksesta, et voi käyttää mitään CoroPrevention-mobiilisovelluksen toimintoja etkä enää saa Android-/iOS-muistutuksia.

CoroPrevention-mobiilisovelluksesta ei tarvitse kirjautua ulos jokaisen käytön jälkeen.

 

Voinko yhdistää älykelloni tai aktiivisuusrannekkeeni CoroPrevention-mobiilisovellukseen?

Kyllä. Jos yhdistät älykellosi tai aktiivisuusrannekkeesi Google Fit -sovellukseen tai Applen Terveys-sovellukseen, älykellon/aktiivisuusrannekkeen keräämät tiedot siirretään automaattisesti CoroPrevention-mobiilisovellukseen.

 

Vaikka älykelloasi/aktiivisuusrannekettasi ei voisi yhdistää Google Fit -sovellukseen tai Applen Terveys-sovellukseen, voit silti muokata askelmäärää manuaalisesti CoroPrevention-mobiilisovelluksessa.

 

Miten voin laittaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen lepotilaan tietyksi ajaksi?

Voit ottaa CoroPrevention-mobiilisovelluksen Android-/iOS-muistutukset pois käytöstä tietyksi ajaksi aktivoimalla älypuhelimesi ”Älä häiritse” -toiminnon. Löydät ”Älä häiritse” -toiminnon älypuhelimesi asetuksista.

 

Miten voin kirjautua ulos CoroPrevention-mobiilisovelluksesta?

Voit valita ”Kirjaudu ulos” oikeassa yläkulmassa olevasta kolmen pisteen valikosta.

 

Miten voin asentaa Google Fit -sovelluksen?

Google Fit on pakollinen vain Android-laitteille (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi). Voit asentaa Google Fit -sovelluksen Google Play -kaupasta.

Miten voin asentaa Applen Terveys-sovelluksen?

Sinun ei tarvitse asentaa Applen Terveys-sovellusta, koska se on asennettu valmiiksi jokaiseen iPhoneen.

Miten voin muodostaa Wi-Fi-/3G-/4G-yhteyden älypuhelimellani?

Wi-Fi-yhteyden muodostaminen

Android-laitteet (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi):

Muista, että kaikki Android-älypuhelimet eivät toimi samalla tavalla, joten jotkin näistä vaiheista voivat vaihdella hieman eri mallien ja valmistajien välillä.

1. Siirry älypuhelimesi asetuksiin

2. Valitse ”Verkko ja Internet” ja napauta sitten ”Verkko ja Internet”

3. Valitse ”Wi-Fi”

4. Ota Wi-Fi käyttöön vaihtopainikkeella

5. Kohdassa ”Verkko” näet luettelon kaikista lähellä olevista Wi-Fi-verkoista, jotka älypuhelimesi havaitsee

6. Valitse kotiverkkosi nimi

7. Syötä kotiverkon salasana pyydettäessä

 

iOS-laitteet (iPhone):

1. Siirry älypuhelimesi asetuksiin

2. Valitse ”Wi-Fi”

3. Varmista, että Wi-Fi on käytössä. Näin on silloin, kun vaihtopainike on vihreä

4. Kohdassa ”Verkko” näet luettelon kaikista paikallisista Wi-Fi-verkoista, jotka älypuhelimesi havaitsee

5. Valitse kotiverkkosi nimi

6. Syötä kotiverkon salasana pyydettäessä

 

On älypuhelin kumpaa tyyppiä (Android ja iOS) tahansa, varmista, että ”Liity automaattisesti” on käytössä. Näin varmistat, että älypuhelimesi muodostaa automaattisesti yhteyden Wi-Fi-verkkoon, kun olet kotona.

 

3G/4G-yhteyden muodostaminen

Android-laitteet (esim. Samsung, Huawei, Xiaomi):

1.     Siirry älypuhelimesi asetuksiin

2.     Napauta ”Lisää”.

3.     Napauta ”Mobiiliverkko”.

4.     Napauta ”Ensisijainen verkko”

5.     Valitse ”4G/3G/2G (auto)”

 

iOS-laitteet (iPhone):

1.     Siirry älypuhelimesi asetuksiin

2.     Napauta ”Mobiilidata”

3.     Varmista vaihtopainikkeesta, että ”Mobiilidata” on käytössä

4.     Napauta ”Mobiilidatavalinnat”.

5.     Napauta ”Puhe ja data”.

6.     Napauta jotakin seuraavista vaihtoehdoista:

●     4G

●     3G

7.     Napauta VoLTE-vaihtopainike päälle tai pois päältä

●     Huomautus: napauta ”Puhe ja data”, jos haluat käyttää dataa puheluiden aikana (esim. Internet, iMessage), kun Wi-Fi ei ole käytettävissä

●     Valintamerkki kertoo, että 3G/4G on käytössä

Huomaa, että operaattorisi saattaa periä maksuja 3G/4G-yhteydestä.

 

Miten voin ottaa yhteyttä hoitajaan tai tutkimuskeskukseen?

Avaa CoroPrevention-mobiilisovellus ja valitse oikeassa yläkulmassa olevasta kolmen pisteen valikosta kohta ”Hoitajan tiedot”. ”Hoitajan tiedot” -näkymässä voit tarkastella hoitajan yhteystietoja yhteydenottoa varten.

 

Keneen voin ottaa yhteyttä, jos minulla on ongelma CoroPrevention-mobiilisovelluksen kanssa?

Jos sinulla on ongelmia CoroPrevention-mobiilisovelluksen kanssa, voit ottaa yhteyttä hoitajaan.

 

Miten voin päivittää henkilötietoni (esim. nimen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron)?

Et voi päivittää henkilötietojasi (esim. nimeä, sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa) CoroPrevention-mobiilisovelluksessa. Jos jokin näistä muuttuu, ota yhteyttä hoitajaan.

 

Ovatko henkilötietoni turvassa ja kuka voi käyttää tietojani?

CoroPrevention-mobiilisovellukseen, (tabletilla olevaan) kyselysovellukseen ja hoitohenkilöstölle tarkoitettuun (eli hoitajan käyttämään) CoroPrevention-hallintatyökaluun syötetyt tiedot siirretään ja tallennetaan salattuina ja suojattuina. Tämä tarkoittaa, että tietoja voivat käyttää näiden sovellusten avulla vain valtuutetut käyttäjät (potilas, hoitajat ja toimipaikan tutkijat). Järjestelmänvalvojat ja kehittäjät, jotka tarjoavat sovelluksiin liittyvää tukea ja ylläpitoa, eivät pysty tarkastelemaan tietoja.

Tietojen suojaamiseksi toteutetaan muitakin turvatoimia. Käytössä on esimerkiksi monivaiheinen tunnistautuminen tietyissä rooleissa, palomuurisuojaus, laaja lokitus ja jäljityslokien pitäminen sekä tietoturvapoikkeamien seuranta. Yhteistyökumppanit, jotka kehittävät ja isännöivät CoroPrevention-työkalujen ohjelmistokokonaisuutta, ovat ISO 27001 -sertifioituja.

Tutkimuksen aikana ja sen jälkeen tietoja pseudonymisoidaan ja käytetään seurantaan (turvallisuus) ja tutkimustarkoituksiin. Tietoja käyttävät vain CoroPrevention-konsortion osapuolet.

Lisätietoa tietosuojasta on tietoon perustuvaa suostumusta koskevassa lomakkeessa ja Applen App Storen ja Androidin Play-kaupan tietosuojakäytännössä.

Missä henkilötietojani säilytetään?

CoroPrevention-mobiilisovelluksen, (tabletilla olevan) kyselysovelluksen ja hoitohenkilöstölle tarkoitetun (eli hoitajan käyttämän) CoroPrevention-hallintatyökalun avulla kerätyt tiedot tallennetaan salattuina EU:ssa sijaitsevaan huipputurvalliseen datakeskukseen. Tietoihin pääsevät käsiksi vain CoroPrevention-konsortion eri sidosryhmät EU:n alueella.

Jos verkkoyhteytesi katkeaa, CoroPrevention-mobiilisovelluksen tietoja saatetaan tallentaa tilapäisesti mobiililaitteellesi.

 

Voinko pyytää poistamaan henkilötietoni? 

Voit pyytää henkilötietojesi poistamista yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR-asetus) mukaisesti. Voit esittää tämän pyynnön tai muita tietosuojaan liittyviä kysymyksiä hoitajalle. Valvontaan ja turvallisuuteen liittyvistä syistä tutkimuslaitos voi kuitenkin pyytää sinua säilyttämään yhteystietosi. Siirry tietoon perustuvaa suostumusta koskeviin asiakirjoihin, kun haluat tutustua lisätietoihin ja tutkimuslaitoksen kanssa tehtyyn sopimukseen.